Første helgesamling på etter- og videreutdanningskurset Tradisjonsdansen og scena er i gang i Trondheim.  Dette er et samarbeidskurs mellom Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Program for dansevitenskap ved NTNU.

Dagene fylles med forelesninger om labananalyse, motivanalyse og koreografiske prosesser. Studentene er også mye ute på golvet og prøver analysen i praksis. De spiller STS- spillet og har gode diskusjoner om hva tradisjonsdans på scena er, og drøfter om det finnes grenser og konvensjoner for tradisjonsdans, og hva koreografisk nyskaping ut fra tradisjon kan være. Forelesere er Inga Myhr, Anne Fiskvik og Tone Erlien. 

DSC07299. beskjert pg

 Studentene har også startet arbeidet mot eksamensforestillingen som bygger på to arkivklipp fra Norsk  senter for folkemusikk og folkedans. De jobber sammen med koreografene Anna Øberg og Silje Hålien,  og musiker Ole Nilssen, og samme arbeider de fram en koreografi til eksamensforestillingen. Denne  forestillingen er åpen for publikum på Riksscenen lørdag 01.april kl 19! Kom og se fikservals fra Følling  og springdans fra Akershus i en spennende tradisjonsdanskoreografi. 

  

 

 

Postadresse:
Norsk senter for folkemusikk og folkedans
Dragvoll, Idrettssenteret
7491 Trondheim

Besøksadresse:
Loholt Allé 81
Dragvoll, Idrettssenteret,4. etasje
(7049 Trondheim)

E-post:
Denne e-postadressa er beskytta mot program som samlar e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne sjå den.

 

Sff alle rettigheter | admin | adminb | Webside levert av fagtrykk.no

Ekstra informasjon