Regjeringen oppretter bachelorutdanning i folkedans på USN Rauland

Et samla folkedansmiljø i Norge har lenge jobba for at det opprettes et studieprogram for utøvende folkedans. Åslaug Sem-Jacobsen, kulturpolitisk talsperson for Senterpartiet og Stortingsrepresentant fra Telemark, jubler over beslutningen.

"Dette har folkemusikk- og dansemiljøet i hele landet vært opptatt av og det er bra at disse studieplassene kommer nå. Vi må ta rekrutteringsbehovet og kunnskapsformidlingen innenfor folkedansen vår på alvor dersom vi ønsker at den skal forbli minst like vital," sier Jacobsen i en pressemelding fra regjeringen.

"Nå er vi så glade! Det er fantastisk at vi har nådd fram med vårt budskap om hvor stort behovet er nettopp for denne utdanningen slik at det kan bli flere med inngående kunnskap og kjennskap til folkedansen på et høgere nivå. Nå kan vi snart bære frukter av denne utdanningen på lik linje med det som har skjedd med folkemusikkutdanningen. Flere utøvere og flere i pedagogiske stillinger for å videreføre tradisjonene. Vi har nå stor tro på en opptur for folkedansen", sier en opprømt Ellen Krageberg på Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk ved Universitetet i Sørøst-Norge utgjør det største fagmiljøet for forskning og utdanning innen folkemusikk og folkedans i Norge. USN har akkreditert en bachelorutdanning i utøvende folkedans og læreplanen er klar.

"Det er strålende at det nå kan komme i gang så raskt, vi gleder oss til å møte det første kullet. Og gratulerer så mye til Rauland og USN. Og takk til alle som vært med å fremme budskapet i sammen for å få til nettopp dette," sier Ellen Krageberg.

Forrige
Forrige

Fagpublikasjonsprisen 2023 til Ola Kai Ledang, Bjørn Aksdal og Elisabeth Kværne

Neste
Neste

Små og raske midler 6. tildeling, 30. august 2023