Seminar for norske folkemusikkarkiv 2010

Det årlige seminaret for norske folkemusikkarkiv ble arrangert ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans på Dragvoll i Trondheim 22.- 24. mars. Før selve seminaret begynte ble det holdt et forkurs i håndtering (medialinking) av film- og videomateriale i FIOL. Seminardeltakerne fikk også en omvisning på Ringve i utstillingen "Ja takk, begge deler! - Musikk og nasjonale minoriteter" ved konservator Daniel Papuga.

 

Under seminaret ble det valgt en ny styringsgruppe for arkivnettverket, som i lederen Ruth Anne Moens sykefravær består av Hans-Hinrich Thedens (leder), Kari Lønnestad og Harald Knutsen. Det ble vedtatt at neste arkivseminar vil bli arrangert på Dragvoll, Trondheim 14. -15. mars 2011.

Vi legger ut en lenke til Egil Bakkas innlegg om kildehåndtering og lagring av metadata ved registrering av dans.