Juleoppdatering

Publisert 17 desember 2015

Nå nærmer det seg to uker julefri for prosjektet, men helt fri blir det ikke. Interessante kronikker skal produseres og publiseres i tiden fram mot utstillingsåpninga 15,mars, og da trengs det ro og tid til å få tankene ned på blokka i form av ord. Hvordan skal jeg få fram alt jeg vil publikum skal forstå i utstillinga og vil de forstå tankene bak utstillinga? Og må publikum forstå alt sammen?Jobben som kurator er for det meste spennende men kan frambringe stadige underinger rundt hvordan man kan best kommunisere det immaterielle i dans og kulturarv.  Heldigvis har jeg et god apparat rundt meg som er vant til slike utfordringer :)

Prosjektet hadde nettopp halvårsmøte, eller referansegruppemøte mer konkret definert. Her ble utstillingsskissen til "Dans i Norge" (Ringve) presentert for de andre museene og de første underveisplanene for Sverresborg utstillinga drøftet. Arbeidet med denne utstillinga begynner i januar og jeg gleder meg! Spennende innhold og spennende møteplasser skal arbeides fram. Generelle utfordringer med danseformidling på museum ble også drøftet, for det finnes utfordringer! Immateriell kroppslig kunnskap som skal synliggjøres og videreføres på riktig måte kan by på kreativ tankevirksomhet, men det dukker opp også mange vanskelige problemstillinger.

Da har jeg sendt inn informasjon om alle møteplassarrangementene til første utstillinga"Dans i Norge" på Ringve. Den åpner 15.mars og vi planlegger en innholdsrik åpning! Videre utover våren arrangeres de 4  første dansetrinnene i Museene danser trilogien. Vi lanserer dette så fort vårkalenderen kommer fra trykkeriet. Jeg garanterer at det blir mange godbiter og artige arrangementer! En opplysning kan vi røpe, det blir feiring av Dansens dager 2016 med familiedansedag på Ringve lørdag 30.april.

God jul, vi snakkes på nyåret!