På feltarbeid i egen by: Utstillingsåpning "De gærne har'e godt!" på Rockheim

Publisert 20 mars 2015

Kl 18 tordag kveld gikk utstillingsåpningen for Rockheims humorutstilling av stabelen, med show, kjendiser og full sal. Ved ankomst var te, kaffe og nøtter tilhøret til å bla gjennom et stilig utstillingshefte med mye informasjon om humor i norsk populærmusikk i Norge siden 1950-tallet. Showet startet med at introvideoen som står i første rommet i utstillinga ble avspilt på storskjerm for fullsatt sal, og utstillingen offisielt åpnet av museumsdirektør Sissel Guttormsen. Videre fulgte musikalske innslag fra Pelle Parafins Bøljeband, Travelin' Strawberries kjent fra The Julekalender, og intervju med Øyvind Blunk og Tande P. 

Etter en time med humorisk sceneinnslag ble publikum vist opp i 4.etasje hvor utstillingen står. Her kan man lytte på musikkeksempler, se dokumentarer og filmsnutter og barna har sitt eget lille Portveien 2 hus. I tillegg er blant annet de originale dyredraktene til Ylvis utstilt! Verdt å ta turen!  

Ylvisdraktene.jpg

 

                                                                                           

Mer om utstillingen finner du her.