Åpning av utstillinga Livets dans - dans i fest og hverdag - Museene danser

Publisert 05 januar 2017

Søndag 15.januar  2017

Tid:  kl 1300

Sted: Skogheim, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum

Åpning av utstillingen Livets dans - dans i fest og hverdag - vafler, kaffe og improteater (og kanskje en svingom)
Gratis inngang. Her finner du arrangementet på Facebook
Begrensede plasser, så vær tidlig ute og skaff dere gratisbillett til åpningen! Si fra til tone@fmfd.no eller ring resepsjonen på Sverresborg.


Søndag 15.januar kl 13 inviterer vi til åpning av kapittel 2 i trilogien Museene danser. Sverresborg Trøndelag Folkemuseum er denne gangen vertskap for en danseutstilling. Vi byr på dansehistorier, kaffe og vafler, dans og musikk.:Improteaterforestilling med Eva Næss, Øyvind Rognstad og Stian Hovland Pedersen. Musiker: Bendik L. Haanshus

Velkommen til en annen variant av dans i utstilling. Et annet lokale, et annet konsept. Men dans er å danse, dans er å bevege seg. Vi vil formidle hvordan å danse skaper møteplasser og at museet er et åpent og sosialt samlingspunkt for musikk og liv på dansegolvet!


Om utstillinga: 
Museene danser
Livet dans dans- dans i fest og hverdag

Dans på lokalet! Gammeldans, vals, tango og swing. Ulike former for dans og musikk til ulike anledninger. Vi danser for å hygge oss, vise oss frem og for å flørte. Vi danser fordi det er en del av livet. Forsamlingshuset er et fristed med egne sosiale koder og regler. Bli med inn i forsamlingshuset Skogheim og opplev dansens historie i Norge. Utstillingen består av ulike installasjoner og foto, og levendegjøres med en rekke dansearrangementer. Vi skal blant annet iscenesette folks dansehistorier, lære samisk sydisdans og arrangere en ekte 60-talls fest med alt som hører med. 

Utstillingen vises inne i forsamlingshuset Skogheim kun på helgedager i perioden 15.januar til 18.mars. Du møter et dansende vertskap i museets åpningstider kl 12-16. Se hvert arrangement for tidspunkt. 

Skjermbilde_2016-12-22_00.08.34.png