Vellykket åpning av utstillingen "Dans i Norge"

Publisert 18 mars 2016

Endelig var dagen der og utstillingen "Dans i Norge" - første utstilling i trilogien Museene danser, åpnet på Ringve Musikkmuseum tirsdag 15.mars. Et stort antall publikum fikk med seg åpninga, ja, det sies det muligens er rekord på en utstillingsåpning hos Ringve! Og det er prosjektet veldig glad for, dans engasjerer! Publikum fikk med seg taler av direktør ved Ringve Musikkmuseum, Ivar Roger Hansen, og direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Marit Stranden. Deretter fortalte kurator og prosjektleder Tone Erlien om prosessen med utviklingen av utstillinga, hva utstillinga ønsker å formidle og hvordan samarbeidet mellom arkiv og museum har vært et fruktbart, samtidig som et veldig verdifullt læringsprosess gjennom et godt samarbeid. Utstillingsarkitekt og medkurator Lars Erik Melhus sa seg enig i at prosessen og samarbeidet har vært særdeles engasjerende og inspirerende. 

Dansekompaniet Kartellet og Ragnhild Furebotten dro publikum videre i åpningen. Med et kort danseshow midt inne i publikumsmassen og videre inn i utstillinga fikk publikum en annerledes velkomst inn i utstillingslokalet. 

Under er et knippe bilder fra begivenheten. Ringve Musikkmuseum er åpent tirsdag til søndag i påska og ønsker alle danseglade velkommen til å utforske Norges første danseutstilling! Del gjerne dine dansebilder på Instagram og utstillingens emneknagg #blimedogdans