Première: SKOG – et dansedikt

Publisert 29 april 2015

Foto: Knut Utler

Foto: Knut Utler

 Det er med stolhet Lek Østa! – Bygda dansar i Hedmark nå presenterer sin sluttforestilling. Temaet er sjølsagt: SKOG! For hva er mest typisk for Hedmark og folka som bor her? Jo, skogen og forholdet til den.

– «Skog er også folk», sier koreograf og regissør Indra Lorentzen, og fortsetter: årstidenes skiftende stemninger, menneskenes søken etter tilhørighet, skogens hjerte, lek, alvor, kraft og sårbarhet, er viktige stikkord for forestillingen. På den korte tiden vi har hatt sammen, de unge danserne og resten av teamet, har vi hatt en spennende reise mot å møte publikum. Og i sentrum står de unge med folkedanshjerter. Vi håper dere får en fin stund sammen med oss, avslutter hun.

– Velkommen til ei varm, leken og poetisk danseforestilling, - en unik opplevelse med flott musikk, bilder og lysdesign, mener prosjektleder Margrete Nordmoen som gleder seg både til première på Riksscenen i Oslo 3. mai, og til forestillinga på hjemmebane midt i hjertet av skogfylket under Volumfestivalen i Elverum 20. juni.

Foto: Knut Utler

Foto: Knut Utler

Dansere: Herborg Nesbakken Oma (Hamar), Marius Berglund (Ringsaker), Nina Lillestu (Engerdal), Sigrid Stubsveen (Engerdal), Nikolaj Fischer Nielsen (Nesodden), Simon Hesselberg Løvald (Oslo), Solveig Brekke Hauknes (Bærum), Stine Rønes (Trysil), Åshild Krogsrud (Elverum) (stand-in: Inga Myhr), Trygve Liahagen (Stange)

Musikere:Ole Nilssen (trekkspill, harmonica, seljefløyte, tekstframføring) og Birger Mistereggen (perkusjon, munnharpe, seljefløyte, sang, tekstframføring)

Koreograf og regissør: Indra Lorentzen                        

Lysdesign: Sverre Randin, Naturfoto: Trygve Opseth, Kostymetilpassing: Agnar Olsen

Prosjektledelse og folkedansefaglig ansvarlig: Inga Myhr og Margrete Nordmoen