Invitasjon til utstillingsåpning Museene danser: Dans i Norge

Publisert 09 februar 2016

Norsk senter for folkemusikk og folkedans, i samarbeid med Museene i Sør-Trøndelag har gleden av å inviterer til åpning av første utstilling "Dans i Norge" i trilogien "Museene danser - Tre interaktive fotellinger om dans" på Ringve Musikkmuseum. Datoen er tirsdag 15.mars kl 18:00
Fri inngang!

Vi byr på åpning av utstillingen med taler og danseinnslag. Og se ikke bort i fra at publikum blir invitert til å ta en dans! Både Café Viktoria og danseutstillingen er åpen fram til 20:00. 

Som en fortsettelse på åpningen av danseutstillingen "Dans i Norge" oppfordrer vi alle til å få med seg Kartellet dansekompani og forestillingen DoPPler kl 20:00 i Verkstedhallen, en danseforestilling i ypperste klasse. Vi deler ut gratisbilletter til de 50 første som tinger billett fra kl 17:30 (før utstillingsåpningen på Ringve). Det vil også bli forhåndsalg av 40 billetter gjennom Hoopla gjennom medarrangør TrondheimFOLK

Museene danser er et samarbeidsprosjekt mellom Museene i Sør-Trøndelag og Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Prosjektet vil i løpet av tre år produsere tre større danseutstillinger på Ringve Musikkmuseum, Sverresborg Trøndelag Folkemuseum og Rockheim.

Doppler.jpg

Mer om danseforestillingen:

Danseforestillingen DoPPler er et samarbeid mellom Ragnhild Furebotten og Kartellet, og hadde premiere på Nordland Musikkfestuke i 2015. DoPPler er en upretensiøs og leken studie i kvinne- og mannesinnet. Sinn som kan være både uberegnelige, voldsomme, kjærlige, bitre og omsorgsfulle. Tre mannlige dansere fra Kartellet vil gjennom idrettslek, folkedans og akrobatikk balansere på en egg av alvor, banalitet og ømhet. Alt innpakket i en atmosfære av nyskrevet folkemusikalsk rytmikk, klang og stillhet fra musikerne. 

Kartellet er et dansekompani som så langt har stått bak forestillingene "Kartellet” (2012), ”Kan du komme ned og hente meg?” (2014) og ”DoPPler” (2015). I tillegg har Kartellet bidratt i større konsertproduksjoner. I denne forestillingen danser danserne Eirik Luksengard, Ådne Kolbjørnshus og Sigurd Johan Heide som også er koreograf.

Ragnhild Furebotten er en nordnorsk felespiller og komponist, kjent fra bandene Hekla Stålstrenga og Majorstuen. Som soloartist har hun blant annet vunnet Spellemannsprisen. I DoPPler spiller hun sammen Arnfinn Bergrabb på trommer og perkusjon.

 

Arrangementet er støttet av Norsk Kulturråd, Trondheim kommune og Sør-Trøndelag Fylkeskommune.