Årets arkivseminar vel gjennomført

Publisert 14 april 2016

Norsk senter for folkemusikk og folkedans var vertskap for det årlige seminaret i folkemusikknettverket, som gikk av stabelen mandag 14.mars  til onsdag 16.mars. 

En ny vri på årets seminar var start en dag før med workshoper i arkivfaglig arbeid. Årets tema var scanning av papir og filming med XDCAM kamera. Seminaret startet offisielt tirsdag 15. Tirsdagens program inneholdt varierte overskrifter, blant annet formidling fra Folkemusikkarkivet for Møre og Romsdal og den årlige presentasjonen av nyheter fra alle arkivene tilstede. Tirsdag ettermiddag fikk også deltagerne med seg åpningen av utstillingen Dans i Norge på Ringve Musikkmuseum, første utstilling i trilogien Museene danser, et samarbeidsprosjekt mellom Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Museene i Sør-Trøndelag. Deretter ventet det både middag, dessert og en kveld i sosialt selskap!

Hovedsak på programmet onsdag 16.mars var "Felles katalogsystem og samordning av databaser" hvor hovedmålet var å drøfte alle mulige veier dette kan ta. Det ble lagt fram spennende innfallsvinkler fra ulike hold og folkemusikknettverket er enige i at det er på tide å samles om en god løsning for framtida. 

I år deltok det totalt rundt 20 interesserte arkivarere på seminar! Foto: Odd Roger Langørgen

I år deltok det totalt rundt 20 interesserte arkivarere på seminar! Foto: Odd Roger Langørgen