Utstillingen Livets dans - inviterer til to måneder med dansearrangementer!

Publisert 20 januar 2017

Søndag 15.januar åpnet utstillinga Livets dans- dans i fest og hverdag inne i forsamlinghuset Skogheim på Sverresborg Trøndelag Folkemuseum. Og det til 2 måneder med et intenst program! Det blir tre uker med formidling til skoleelever på mellomtrinnet 5.-7.-klasse, omvisninger for danselinjer, formidling til barnehageansatte og arrangementer nesten annenhver helg i regi av Museene danser. 

  • Lørdag 28.januar - Kurvfest- dans og musikk fra Syria og Norge
  • Lørdag 11.februar - Dans i samisk kultur, dansekurs, danseforestilling, paneldebatt og konsert
  • Lørdag 18.februar - Danseforestillinga Møte og dansefest på kveldstid 
  • Lørdag 04.mars - Dans for hørende og døve, dansekurs og sosialdans 
  • Søndag 04.mars - Kurvfest, dans og musikk 
  • Fredag 17.mars - 60-tallsfest med musikere fra Rockheim og originale 60-tallsinstrumenter 
  • Lørdag 18.mars - 60-tallsfest med musikere fra Rockheim og originale 60-tallsinstrumenter

Utstillingen er åpen hver lørdag og søndag, og man møter et dansende vertskap hver dag. Museene danser har invitert bredt i dansemiljøet i Trondheim til å være vertskap i utstillingen, og invitere publikum med i sin dansesjanger. Utstillingen får besøk av musikere og band, swingdansere, lindy hop, ballroom, norsk tradisjonsdans og dansetradisjoner fra Iran, Uganda, Sør-Amerika og Asia. Utstillingen og forsamlingshuset ønsker å oppfordre til aktivitet og deltakelse! Følg med på https://museenedanser.wordpress.com/ for oppdatering på helgevertskapet. 

Her er noen bilder fra åpningen som samlet 80 gjester, og bilder fra utstillingen i forsamlingshuset Skogheim.