Vellykket åpning av utstillinga "Dains me mæ - en utstilling om dansehitter og Trondheim som danseby"

Publisert 11 oktober 2017

Åpninga av den tredje utstillinga i trilogien Museene danser gikk av stabelen på Rockheim torsdag 14.september og ble en stor suksess!

20 dansere kom og satt i gang en flashmob, som etter hvert alle i publikum tok del i! Det ble danset hitter fra Twist til Glow, og rundt 100 personer var innom åpningsarrangementet. Det var til tider fullt i utstillinga, samtidig som det ble danset disko nede i konsertsalen.

Like etter åpning skrev Adresseavisa en sak om mangelen på videreføring av det å danse sammen i pardans, som vals, reinlender, swing og for eksempel pols. Tidligere var dette noe hvermannsen kunne danse, og som mange lærte på kjøkkengolvet, swingte seg med kjøkkendøra eller lærte av å danse med andre på fest. Artikkelen kan du lese her Et tap at barn og unge ikke lærer pardans

Neste arrangement på plana nå har tema "Swingdansen i Norge". Lørdag 21.oktober kl 1800 får vi se gamle swingopptak fra innsamlingen gjort på 1970- og 80-tallet  av Johan Fasting og Egil Bakka, og høre Johan Fasting fortelle om swingens utvikling, og hvordan musikken og dansen er tett knyttet sammen.  Dette er filmklipp som ikke vises fram ofte, så dette er en sjanse ingen burde miste! Videre utover kvelden blir det 50-talls musikk av Rockheims husband.

Her er arrangementet på Facebook.Swingdansen i Norge- med Johan Fasting og Rockheims husband

 Foto: Rikke Sørli Langø