Arkivdykk og innspillsmøte: Oppdal og Rennebu

Arkivformidling Trøndelag inviterer alle interesserte til en serie arkivdykk og innspillsmøter om folkemusikk og folkedans i Trøndelag, og 30. september dykker vi ned i arkivmateriale fra Oppdal og Rennebu. Velkommen!

Tidspunkt: Torsdag 30. september kl. 19:00 - 21:00

Sted: Nettmøte. Link blir sendt på mail i forkant av møtet

Påmelding: marit.vestrum@folkemusikkogfolkedans.no / Telefon 45214352

I arkivdykk-delen vil dere få se film og høre lydopptak av arkivmateriale fra ulike deler av det aktuelle området, både tradisjonsmusikk og -dans.

I innspillsmøtet blir det mulig for deltakerne å si noe om hvordan dere oppfatter situasjonen for folkemusikk-, folkedans- og gammeldanstradisjonene fra Rørosområdet. Videre blir det en samtale om hvordan styrke tradisjonene i dette området.

Stikkord for samtalen kan være:

1) er det i dag enkeltpersoner eller miljø som forvalter tradisjonene, og hva trenger de for å kunne utøve den tradisjonelle musikken og dansen?

2) hvordan er det med rekrutteringen?

3) hva skal til for å bevare og videreføre det mangfoldet av tradisjoner en finner i området.

Innspillene vil være en viktig del av en strategi- og samordningsplan som vil danne grunnlaget for arbeidet med å etablere en arkivformidlingsstilling med ansvar for Trøndelag.

Alle områder i Trøndelag har hatt og flere har fortsatt levende lokale musikk- og dansetradisjoner. Ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Folkemusikksamlinga i Nord-Trøndelag og Folkemusikkarkivet for Rørosområdet finner man dokumentert tradisjonsmateriale med slåtter, melodier, sanger, barneleiker og danser mm. fra Trøndelag. Her finner man arkivmateriale fra langt tilbake i tid og fram til i dag, og det er dette materiale dere her får noen smakebiter fra.

På grunn av usikkerhet angående koronasituasjonen vil møtet foregå digitalt. Slå dere gjerne sammen flere slik at dere som ikke er så vant med digitale plattformer kan sitte sammen med dere som er mer erfarne.

Forrige
Forrige

Evaluering av Bygda dansar

Neste
Neste

Arkivdykk og innspillsmøte: Trondheim og omegn