Arkivdykk og innspillsmøte: Neadalen, Meråker og Stjørdal

Tidspunkt: Onsdag 21. april 18:30 - 20:30

Sted: Nettmøte. Link blir sendt på mail i forkant av møtet

Påmelding:

marit.vestrum@folkemusikkogfolkedans.no / 45214352

Arkivformidling Trøndelag inviterer alle interesserte til en serie arkivdykk og innspillsmøter om folkemusikk, folkedans og gammeldans i Trøndelag, og 21. april er vi kommet til Neadalen, Meråker og Stjørdal.

I arkivdykk-delen vil dere få se film og høre lydopptak av arkivmateriale fra ulike deler av det aktuelle området, både tradisjonsmusikk og -dans.

Under innspillsmøtet blir det en uformell prat med deltakerne om situasjonen for folkemusikk-, folkedans- og gammeldanstradisjonene i Neadalen, Meråker og Stjørdal. Videre blir det en samtale om hvordan styrke tradisjonene i dette området. Stikkord for samtalen kan være:

1) hvem er det i dag som forvalter tradisjonen, og hva trenger de for å kunne utøve den tradisjonelle musikken og dansen?
2) hvordan er det med rekrutteringen?
3) hva skal til for å bevare og videreføre mangfoldet av tradisjoner en finner i området.

Innspillene vil være en viktig del av en strategi- og samordningsplan som vil danne grunnlaget for arbeidet med å etablere en arkivformidlingsstilling med ansvar for Trøndelag.
Alle områder i Trøndelag har hatt og flere har fortsatt levende lokale musikk- og dansetradisjoner. Ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, Folkemusikksamlinga i Nord-Trøndelag og Folkemusikkarkivet for Rørosområdet finner man dokumentert tradisjonsmateriale med slåtter, melodier, sanger, barneleiker og danser mm. fra Trøndelag. Her finner man arkivmateriale fra langt tilbake i tid og fram til i dag, og det er dette materiale dere her får noen smakebiter fra.

Arkivformidling Trøndelag er et prosjekt driftet av Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Prosjektet er et samarbeid mellom Sff, Folkemusikksamlinga i Nord-Trøndelag, Folkemusikkarkivet for Rørosområdet, Stiftinga Hilmar Alexandersen, Naumdøla Ungdomslag, Sør-Trøndelag Ungdomslag, Trøndelag Folkemusikklag, TrondheimFOLK.

På grunn av usikkerhet angående koronasituasjonen vil møtet foregå digitalt. Slå dere gjerne sammen flere slik at dere som ikke er så vant med digitale plattformer kan sitte sammen med dere som er mer erfarne.


Prosjektet er støttet av Trøndelag Fylkeskommune og Arkivverket.

Forrige
Forrige

Arkivdykk og innspillsmøte: Innherred og Frosta

Neste
Neste

Små og raske midler 2. tildeling, 05. mars 2021