Folk i Inderøy-festivalen gjennomført for 2. år på rad!

Norsk senter for folkemusikk og folkedans samarbeidet med Inderøy Kulturskole om å arrangere festivalen "Folk i Inderøy" 12.-15. april 2023. Festivalen, som var åpen for alle, kunne by på gratis kurs i tradisjonsmusikk og tradisjonsdans, konsert og dansefest.

I tillegg til det åpne festivalprogrammet ble det arrangert en rekke kurs for barneskolene, ungdomsskolen, videregående skole og kulturskolen i Inderøy kommune. Marit Vestrum og Birgit Haukås fra Sff var med som instruktører. De hadde også med seg Embla Olsen fra Leksvika.

Marit Vestrum med flere lokale ildsjeler som Bjørn Aksnes, Reidar Aksnes og Inderøygutan, sto for knallbra dansemusikk under hele festivalen. Gjennom et samarbeid mellom Inderøy Kulturskole og kulturorganisasjonen Motstraum ble det lørdag kveld arrangert "Fæst ilag!", med blant annet kulturskoleelever fra 6 kommuner som deltok i fordypningstilbudet TrønderFOLK.

Til sammen fikk nærmere 350 barn og voksne prøve seg på lokale tradisjoner innen spel og dans i løpet av festivalen.

 Vi heier på Inderøy og arbeidet de gjør med å ta vare på og spre sin lokale folkemusikk- og dansetradisjon ut til folket! 

Forrige
Forrige

Kildeutgivelser fra Trøndelag Folkemusikklag tilgjengelig på nett!

Neste
Neste

Små og raske midler 3. tildeling, 19. april 2023