Vi lanserer kart over Egil Bakkas første innsamlingsturer

Kartet er en visualisering av Egil Bakkas 8mm og 16mm-samlinger, og gir en oversikt over noe av dansematerialet som finnes i arkivet vårt.

I 1966 startet Egil Bakka sitt arbeid med å gjøre lydopptak av spelemenn og intervju av dansere i Rogaland og gamle Hordaland fylke. Året etter begynte han med å dokumentere dans gjennom filmopptak. Siden har han, med hjelp av andre, samlet inn dans- og musikkmateriale fra hele landet. Egils innsamlingsarbeid la grunnlaget for etableringen av Norsk senter for folkemusikk og folkedans (tidligere Rådet for folkemusikk og folkedans).

I årene 1967 til 1986 besøkte Egil Bakka og hans team mer enn 300 forskjellige steder for å dokumentere lokale dansetradisjoner på 8mm og 16mm film. Vi har nå fått plassert alle disse stedene inn i et kart. På den måten kan brukere av arkivet vårt og andre interesserte enkelt få en oversikt over noe av dansematerialet som finnes i samlingen vår. Vi håper at en slik visualisering av samlingen øker nysgjerrigheten blant arkivbrukerne, og bidrar til at flere benytter seg av arkivtjenesten ved senteret.

Det var naturlig å starte fra begynnelsen, og opprette et kart som inneholder Egil Bakkas tidligste innsamlinger. Etter hvert håper vi å få delt mer innhold fra de forskjellige samlingene vi har i vårt arkiv.

Klikk her for å komme til kartet!

Forrige
Forrige

Årsmelding 2022

Neste
Neste

Seminaret Dans på museum strømmes digitalt