–Nå må vi få fart på folkedans-Norge

Ellen Krageberg, direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, har sammen med en rekke sentrale aktører innen folkedans sendt et brev til forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen med sterk oppfordring om statlig finansiering av et bachelorstudie i utøvende folkedans.

–Nå må vi få fart på folkedans-Norge, sier Krageberg. –Vi trenger flere med formell utdanning. Da kan miljøet vokse slik vi trenger, med flere kunnskapsrike profesjonelle danser, flere folk som kan undervise i kulturskolen, flere folk som kan tilby gode opplegg til den kulturelle skolesekken, og flere som kan og vil undervise i folkedansfrivilligheten.

Norsk senter for folkemusikk og folkedans og hele folkedansmiljøet krever at det undervisningsklare studiet innen utøvende folkedans, som ligger klart hos Universitetet i Sørøst-Norge, blir finansiert over statsbudsjettet og henvender seg nå til ministerne for kultur og forskning for å få det på plass.

Hele brevet kan du lese her.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 1. tildeling, 21. januar 2022

Neste
Neste

Spørjeundersøking om grenseoverskridande åtferd: -Vi løyser ikkje eit slikt problem åleine