Arkivdansekonsert for spell- og danserlag i Rørosområdet

5. desember arrangerte vi «Rørospolsen – en Arkivdansekonsert» under juleavslutningen for spell- og danserlag i Rørosområdet. Gjennom arkivopptak, samtaler med noen av dagens utøvere og tradisjonsbærere, og levende dans og musikk, fikk publikum innblikk i Rørospolsens mangfold og utvikling. Det var full sal og god stemning i storsalen på Øverhagaen bo,- helse,- og velferdssenter, hvor publikum både fikk mimret bakover i tid, og kanskje lært noe nytt.

Medvirkende var spellemennene Tron Steffen Westberg og Magne Haugom, danseren Torill Jørgensen og danseren og musikeren Rolf Feragen. Seniorforsker Siri Mæland og arkivformidler Marit Vestrum fra Norsk senter for folkemusikk og folkedans var ansvarlig for presentasjon av arkivopptak og samtaler med musikerne og danserne. Arkivdansekonserten var et samarbeid mellom Dansespor og Arkivformidling Trøndelag ved Sff, Røros Folkedanslag og Folkemusikkarkivet for Rørosområdet.

Arkivdansekonserten ble utviklet høsten 2021 i et samarbeid mellom musikere og dansere fra Røros, Arkivformidling Trøndelag og Museene danser ved Sff, TrondheimFOLK og Folkemusikkarkivet for Rørosområdet, og ble første gang vist på Rockheim oktober 2021.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 9. tildeling, 14. desember 2022

Neste
Neste

Klapp på skuldra eller pengar på bok?