Arkivkonsert med Marit Vestrum, Torfinn Hofstad og Synnøve Brøndbo Plassen

Norsk senter for folkemusikk og folkedans med prosjektet Arkivformidling Trøndelag slår seg sammen med Hilmar hele året, og arrangerer en serie arkivkonserter i Trøndelag denne våren.

Prosjektet Arkivformidling Trøndelag ble startet i mai 2020. Prosjektleder Marit Vestrum skal utrede hvordan en arkivformidlerstilling kan bidra til å styrke og bevare mangfoldet av musikk- og dansetradisjoner i Trøndelag. Gjennom prosjektet skal hun også jobbe med å få oversikt over arkivmaterialet som finnes, og i hvilken tilstand materialet er i.

Arkivformidling Trøndelag er nå inne i andre prosjektperiode, der hovedfokuset er på å utrede potensiale innen arkivformidling gjennom samarbeid med andre formidlingsaktører. Målsettingen er å teste ut ulike formidlingstiltak med utgangspunkt i arkivmateriale, og å gi mange anledning til å delta i og få oppleve mangfoldet av lokal kulturarv på høyt nivå.

Som en del av dette samarbeider Arkivformidling Trøndelag i vår med Hilmar året rundt om å arrangere en serie arkivkonserter i Trøndelag. Arkivformidler Marit Vestrum, folkemusikeren Torfinn Hofstad og folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen, som er nominert til Spellemannsprisen, inviterer til en serie konserter der publikum får oppleve både fortidens og dagens musikkutøvere. Konsertene er satt sammen av tradisjonelt sangmateriale og arkivmateriale med spell, sang og danseopptak fra bygdene konserten besøker i løpet av turneen.

Arkivkonserten turnerer i Steinkjer, Orkland, Meråker, Nordli, Inderøy og Oppdal i mars. Mer informasjon og billetter finnes på Hilmars nettsider.

 
Forrige
Forrige

Arkivseminar med Nettverk for norske folkemusikkarkiv

Neste
Neste

Årsmelding 2021