Arkivseminar med Nettverk for norske folkemusikkarkiv

7.-9. mars arrangerte vi det årlige seminaret med Nettverk for norske folkemusikkarkiv. Nettverket ble oppretta i 2008, og er et forum for samarbeid, kunnskapsutvikling og kulturpolisk arbeid for folkemusikkarkivene i Norge.

Under årets arkivseminar satte vi av god tid til en workshop om registrering av vokalmusikk i systemet FIOL. På programmet hadde vi også Sveinung Søyland Moen som fortalte om den nye instrumentutstillingen på Ringve Musikkmuseum, Ivar Mogstad og Ranveig Aas fra Sff som delte sine erfaringer og utfordringer med digitalisering av lyd og film, og John Ole Morken med innlegget "En arkivbrukers perspektiv". Berit Stifjeld fra Nasjonalbiblioteket orienterte om status for deres arkivsystem, Ola Kai Ledang presenterte tanker rundt sitt livslange prosjekt om seljefløyta, før Magni Rosvold avsluttet med sin presentasjon av revitaliseringsprosjektet "Sørfjordspringaren". 

Vi takker for godt oppmøte her på Dragvoll, og ser fram til neste møte med nettverket. Oversikt over medlemmer av Nettverk for norske folkemusikkarkiv finner du på denne siden.

Forrige
Forrige

Rådgivende organisasjon for UNESCO: Slik ivaretar vi den immaterielle kulturarven

Neste
Neste

Arkivkonsert med Marit Vestrum, Torfinn Hofstad og Synnøve Brøndbo Plassen