Dans med oss på Sigdal Museum i sommer!

19. juni – 4. september 2022 kan du oppleve utstillingen Dans med oss på Sigdal Museum – Folkemusikksenteret i Buskerud. Utstillingen presenterer glimt fra dansens historie i Norge, fra Kryllingspringar til twerking. Gjennom videoinstallasjoner, foto og film inviteres publikum til å danse seg gjennom utstillingen.

Dans med oss! er en vandrende utstilling produsert av Norsk senter for folkemusikk og folkedans, og er en del av prosjektet Museene danser. Her vises ulike danseformer og stilarter fra Norge og verden. Under vandringen tar utstillingen lokale former. Ved Sigdal Museum – Folkemusikksenteret i Buskerud er den tilpasset dansetradisjoner i Buskerud og arkivmateriale fra Sigdal Museum og Folkemusikksenteret i Buskerud.

Dans er i høyeste grad en levende tradisjon! Et viktig mål med prosjektet er å vise hvordan det ble danset i Buskerud før – og hvordan vi danser i dag. Gjennom sommeren blir det danseforestillinger med lokale lag og dansegrupper. Folkemusikksenterets danseplatting er nyrenovert for anledningen, med støtte fra Sparebankstiftelsen.

Dans med oss! er basert på utstillingene i «Museene danser Trondheim». Innholdet i vandreutstillingen er satt sammen av de mest mobile og nasjonalt interessante installasjonene fra utstillingene Dans i Norge (Ringve Musikkmuseum, 2016), utstillingen Livets dans (Sverresborg Folkemuseum, 2017) og utstillingen Dains me mæ (Rockheim - det nasjonale museet for populærmusikk 2017-2018). Prosjektet Museene danser eies av Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 5. tildeling, 3. juni 2022

Neste
Neste

-Det ble verdens beste dansefest!