Flott åpningsdag for Everybody dance! på Rockheim

Både publikum, artister og arrangører koste seg under åpningen av utstillingen Everybody dance! Kurator Tone Erlien Myrvold var fornøyd med åpningsarrangementet, og håper mange finner veien til Rockheim for å oppleve dansens kraft.

Lørdag 16. oktober åpnet den nordiske vandreutstillingen Everybody dance! på Rockheim i Trondheim. Åpningen ble markert med en pop-up danseforestilling med Kartellet i Trondheims gågate, omvisning i utstillingen og en offisiell åpningsseremoni med kurator Tone Erlien Myrvold og museumsdirektør ved Rockheim Arnfinn Stendahl Rokne. Dansekompaniet Kartellet fremførte familieforestillingen «An dran drin drekt» for skuelystne publikummere, og på kvelden spilte Søndre Trondhjems Spellemannslag, felespilleren Jo Einar Sterten Jansen og Daniel Røssing Trio opp til dansefest.

Everybody dance! er en interaktiv utstilling om å danse sammen. Hovedfokuset i utstillinga er samværsdans, fra salsa, hip hop, mommodisko, historisk dans, folkedans, swing, blimedansen og dansehitter. Den er delt inn i de fem temaene «Å dele dansen», «Tradisjon», «Felleskap og identitet», «Fra kropp til kropp» og «Dansens kraft». Publikum blir invitert med til å kjenne på rytmene og ta del i dansen.

Everybody dance! kan oppleves på Rockheim ut august 2022.

 

Om Museene danser

Museene danser er et av de store formidlingsprosjektene ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans. Les mer om Everybody dance! og Museene danser her.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 7. tildeling, 4. november 2021

Neste
Neste

Joikearkiv blir tilgjengelig - men hva med resten?