Joikearkiv blir tilgjengelig - men hva med resten?

Joikearkiv blir tilgjengelig for publikum, skriver Ballade.no. Norges arktiske universitetsmuseum får midler fra Kulturrådet til å tilgjengeliggjøre stor samling av joiker fra hele Sápmi.

Det er fantastisk at framlegg til statsbudsjett foreslår å gi midler til digitalisering og tilgjengeliggjøring til joikearkivet ved Norges arktiske universitetsmuseum. Norsk senter for folkemusikk og folkedans har sett faresignalene ved at UiT ikke tar godt nok ansvar for hele den Nordnorske folkemusikksamlingen. Vi signerte i fjor høst, sammen med en rekke aktører innen folkemusikk og folkedans, et opprop for at samlingen må få den forvaltningen som trengs for ivaretakelse.

-At det samiske arkivet nå blir tatt tak i er en god begynnelse, men her har den påtroppende regjeringen en gyllen mulighet til å gjøre en større innsats for folkemusikken og folkedansen i hele landet, sier direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans Ellen Krageberg. -Den nye regjeringen har i tilleggsproposisjonen til nasjonalbudsjettet muligheten til å gi en bevilgning for å gjøre en innsats for hele det norske folkemusikk- og folkedansarkivet – i tillegg til hele samlingen ved UiT.

Forrige
Forrige

Flott åpningsdag for Everybody dance! på Rockheim

Neste
Neste

Først ut med nytt formidlingskonsept om Rørospols