Flott feiring av Dansens dag på Rockheim

I forbindelse med den internasjonale Dansens dag 29. april hadde vi, i samarbeid med Rockheim, gleden av å invitere til feiring av dansens mangfold. Lørdag 30. april fylte vi Rockheims konsertsal med dans fra morgen til kveld.

Vi var så heldige å få med to av årets Choreomundus-studenter, som underviste publikum i folkedans og latindans fra Argentina og Costa Rica. Den ivrige gjengen med deltakere fikk også lære criollo, en swingform som kun finnes i Costa Rica og som er inspirert av den nord-amerikanske swingen, men med latinrytmer fra dansen cumbia. Trondheim Flamencoklubb bød så publikum på et energisk show fra scena.

På feiringen av årets dansens dag var vi glade for å kunne invitere den ukrainske foreningen i Trondheim til et norsk-ukrainsk dansemøte. Den ukrainske foreningen stilte med snacks og god drikke, og vi fikk se en fin dansefremførelse på scena, hvor også de ukrainske barna var med. Vi danset norske sangleiker og sangdanser, litt lettispolka, og forsøkte oss på en ukrainsk pardans. - Dette var gøy, sa medlemmer i den ukrainske foreningen, og ville gjerne komme tilbake og holde workshop i ukrainsk folkedans.

Publikum fikk kose seg i utstillingen «Everybody Dance!», og den ukrainske foreningen var godt fornøyd med et artig og dansende besøk på Rockheim, og satte pris på et hyggelig avbrekk i en mørk tid.

Dagen ble avsluttet med et foredrag av Johan Fasting, hvor han sammen med Tone Erlien Myrvold, forsker ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, dykket ned i swingarkivet. De hadde funnet fram 8 filmklipp som viser swingdansen på sitt ypperste når det gjelder dansekvalitet og flott dansing. Fasting serverte gode historier fra sitt lange virke med å dokumentere swingdans i Norge.

-Dette må vi gjøre mer av! Sier Tone Erlien Myrvold. -Nå må vi dokumentere både innsamlingskunnskapen fra de tidligste swingformene og opptakene vi har i arkivet, og den kroppslige kunnskapen om de eldste swingformene i Norge mens vi fremdeles har muligheten. Vi kommer med flere swingseminar i høst, lover Myrvold.

Forrige
Forrige

Ola Graff får Prisen for Folkemusikk og folkedans 2022

Neste
Neste

Små og raske midler 4. tildeling, 6. mai 2022