Lokalt fokusprosjekt med dansemiljøet i Trondheim

Norsk senter for folkemusikk og folkedans er sammen med Ringve Musikkmuseum og Rockheim - Det nasjonale museet for populærmusikk i gang med vårt lokale fokusprosjekt. Før påske samlet vi igjen dansemiljøet i Trondheim og omegn til en ungdommelig dansefest i konsertsalen på Rockheim.

Musikken svingte, og gjennomsnittsalderen på danserne ga oss god grunn til å tro på at rekrutteringa til samværsdansen er på en positiv bølge nå. Vi fikk høre fra Søndre Trondheim spelemannslag, SuperCharger Duo og en gjeng kule ungdommer fra Selbu i bandet Vællis.

Dansemiljøets representanter fikk også bli bedre kjent med institusjonene som samarbeider i det lokale fokusprosjektet. Vi avsluttet dagen med å oppsummere hva danse- og musikkmiljøet har uttrykt som viktigste behov og ønsker for å kunne etablere gode, langvarige strukturer for dansefestene framover. Dette skal vi jobbe videre med framover i vår, og før sommeren lanserer vi spennende møteplasser for høsten 2024 og vinteren 2025.

Fokusprosjektet er en del av det felleseuropeiske prosjektet Dance - ICH. Prosjektet er finansiert av EU-ordningen Kreativt Europa.

Forrige
Forrige

Produksjonsdager for europeisk danseutstilling!

Neste
Neste

Små og raske midler 3. tildeling, 03. april 2024