Produksjonsdager for europeisk danseutstilling!

Som en del av prosjektet Dance – ICH jobber produksjonsteamet i det norske fokusprosjektet intenst med å ferdigstille filmer som skal gå inn i den felleseuropeiske utstillinga Dancing as living heritage in Europe.  

Utstillinga vil inneholde dansefilmer, foto og tekster fra alle 6 partnerlandene i prosjektet, og vises på 6 institusjoner i løpet av siste halvdel av 2024 og i 2025. Vi har filmet en instruksjonsfilm på Ringve Musikkmuseum og samlet flere gode kilder og feltarbeidsdokumentasjon i en kort dokumentarfilm om samdansmiljøet i og rundt storbyen Trondheim. Filmene gir innblikk i den trønderske gammeldansen, også inkludert swing, tango og foxtrot.  

Å skulle sette sammen felles europeisk utstillingsinnhold som skal fungere i alle landene har krevd godt samarbeid mellom alle partnerne. Utstillinga skal vise en felles europeisk dansekulturarv, med felles utfordringer og drømmer om videreføring av samdansen og dansefestene – både som kulturhistorie og som samtidens møteplasser.  

Partnerne i det norske fokusprosjektet består av Sff, Ringve og Rockheim. Prosjektet Dance - ICH er finansiert av EU-ordningen Kreativt Europa.

Neste
Neste

Lokalt fokusprosjekt med dansemiljøet i Trondheim