Musikalsk lokalhistorie - konsert og arkivdykk

For andre gang arrangerer Norsk senter for folkemusikk og folkedans med prosjektet Arkivformidling Trøndelag en turné med 5 arkivkonserter med «Musikalsk lokalhistorie - konsert og arkivdykk» sammen med Hilmar året rundt. Det blir vakker sang og musikk med Synnøve Brøndbo Plassen, Torfinn Hofstad, lokale musikere, og presentasjon av lokale arkivopptak med arkivformidler Marit Vestrum.

Arkivformidling Trøndelag er nå inne i fjerde prosjektperiode, hvor vi fortsetter å videreutvikle potensiale innen arkivformidling gjennom samarbeid med andre formidlingsaktører. Med utgangspunkt i arkivmateriale fra Trøndelag, har vi laget et konsept med en unik kobling mellom konsert med folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen, folkemusikeren Torfinn Hofstad og lokale utøvere, og presentasjon av spennende film- og lydopptak fra arkivet med arkivformidler Marit Vestrum. Her blir publikum tatt med inn i et mangfold av vakker musikk, sang og dans med dype røtter i det trønderske lokalsamfunnet. Arkivmateriale med spell-, sang- og danseopptak er tilpasset hver av de 5 bygdene konserten besøker i løpet av turneen. 
Konsertserien er i samarbeid med Hilmar året rundt, og er utviklet av de medvirkende utøverne, og Arkivformidling Trøndelag og Hilmar året rundt. 

 

Medvirkende: 

Synnøve Brøndbo Plassen, sang 
Torfinn Hofstad, fiol og gitar 
Marit Vestrum, arkivpresentasjon og fiol 


Konserter 2024: 

5. februar kl 19:30 – Fjøset i Nyrønningen, Budal 
6. februar kl 14:00 – Inderøy videregående, Inderøy 
7. februar kl 19:00 – Lierne Samfunnshus, Nordli 
8. februar kl 19:00 – Fru Opdal, Overhalla 
9. februar kl. 17:00 – Meråker Vgs


Konsertbilletter kan du kjøpe via Hilmar året rundt på denne lenken: https://hilmarfestivalen.no/programkategori/konserter-hilmar-aret-rundt/

 
Forrige
Forrige

Seminar: Dei tok oss med i dansen

Neste
Neste

Tanja Holmen blir ny direktør ved Sff