Tanja Holmen blir ny direktør ved Sff

Etter en utlysningsprosess før jul har ansettelsesutvalget og styret ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans ansatt Tanja Holmen som ny direktør. Holmen kommer fra arbeidet med å bygge rammeverk for en ny vitenskapsfestival ved NTNU, og tiltrer den nye stillingen som direktør ved Sff i mars 2024.

 

«Folkemusikken og folkedansen er viktige deler av den norske kulturarven, og det å få muligheten til å bidra inn i arbeidet med å fremme og bevare disse delene av kulturarven er for meg helt fantastisk!» sier Tanja Holmen. «Sff har et viktig nasjonalt ansvar og organisasjonen har et høyt ambisjonsnivå innenfor samlingsformidling, forskning og formidling knyttet til de to områdene folkemusikk og folkedans. Dette er en rolle som treffer mitt kulturskatthjerte hardt.»

Tanja Holmen er utdannet spesialpedagog fra NTNU/UiO og innehar en master i kunnskapsledelse fra CBS. Hun har over 15 års erfaring fra ulike lederstillinger innen næringsmiddelindustrien, sirkulær økonomi, besøksnæringen og universitets- og høyskolesektoren.

Hun har gjennom mange år jobbet i krysningspunktet næringsliv, kultur og akademia og de siste årene har hun jobbet konkret med forskningsformidling.

 «Vi er svært fornøyde med å få en kapasitet som Tanja Holmen inn som ny direktør for senteret, hun vil bli et spennende tilskudd til kompetansemiljøet vårt. Hun har bred arbeidserfaring fra kunnskapsintensive virksomheter og fra regionale og nasjonale utviklings- og innovasjonsprosjekter med partnere fra både offentlig- og privat sektor samt ikke-kommersielle interesseorganisasjoner,» sier styreleder Eli Ulvestad.

Forrige
Forrige

Musikalsk lokalhistorie - konsert og arkivdykk

Neste
Neste

Se bestemor! Vi danser sammen