Se bestemor! Vi danser sammen

Museene danser har utviklet og produsert en helt ny vandreutstilling som skal ut på turné til 12 norske museer fra januar 2024 og ut 2026.

Kurator og prosjektleder Tone Erlien Myrvold er svært fornøyd med variasjonen i lokasjon av museene og at utstillinga skal innom både små og mellomstore museer i Norge. Det er nå et godt antall museer i landet som jobber med samværsdansen som immateriell kulturarv. Til sammen blir det 24 norske og 2 nordiske museer som skal vise eller har vist utstillinger produsert av Museene danser i løpet av årene prosjektets levetid.

Den nye utstillingen, som har fått navnet "Se bestemor! Vi danser sammen", har et flott design, funksjon og uttrykk takket være et dyktig team bestående av ansatte ved Sff, lydkunster og tekniker Øystein Fjeldbo og utstillingsprodusent Inger Christine Årstad.

Utstillingen er omkranset av et mørkerødt rom som er delt inn i et stort dansegulv der det historiske arkivmaterialet møter det framtidige og gir liv til et drømmende og abstrakt dansegolv, et dansegolv med visning av lokalt arkivinnhold og rom for mimring, samt et eget dansegolv for barn som inviterer til læring, lek og samdans på ulike måter.

For hvert museum utstillingen vandrer videre til skal det produseres lokalt innhold i form av video, tekst, bilder og arkivmateriale. Innholdet til de ulike utstillingene skapes samskapes av Sff, museet og lokale danseentusiaster. Utstillingen skal også være en arena der lokale danseklubber og -lag kan invitere publikum inn til arrangementer, kurs og forestillinger.

"Se bestemor! Vi danser sammen" har også en nettversjon der publikum kan dykke lenger ned i arkivmaterialet som vises i de ulike utstillingene. Nettutstillingen er levende, og det fylles på med mer innhold etter hvert som utstillingen lever og vandrer fra museum til museum.

Forrige
Forrige

Tanja Holmen blir ny direktør ved Sff

Neste
Neste

Innlegg om sydisdans under konferansen “Samisk i samtiden”