1,2 millioner til ny utstilling!

Norsk senter for folkemusikk og folkedans i gang med planleggingen av Museene danser 2.0. Den nye utstillingen skal vandre mellom 12 museer i Norge i perioden 2024-2026, og har fått støtte fra Sparebankstiftelsen DNB, Sparebank1 SMN og Den norske UNESCO-kommisjonen.

Gjennom prosjektet Museene danser og utstillingene Livets dans, Dains me’ mæ, Dans i Norge, Dans med oss! og Everybody dance! har vi allerede i 9 år brakt dansen ut til museumsbesøkende i Norge og Norden. Gjennom utstillingene har vi etablert et godt samarbeid mellom skole og museum, som har ført til at tusenvis av skoleelever har danset på museum i forbindelse med de ulike utstillingene.

Prosjektet Museene danser utfordrer etablerte idéer om hva formidling av dans på museum kan være, og utforsker nye formidlingsmetoder og møteplasser mellom utøver og publikum.

I den nye vandreutstillingen skal vi videreutvikle metoder for å skape det gode danserommet som gjør at publikum får et nærere forhold til dans, og tør å hive seg med i dansen. Vi skal utvikle et godt, trygt dansegolv i et utstillingsrom.

“Det er fantastisk at Sparebankstiftelsen DNB fortsetter å støtte prosjektet vårt, og at Sparebank1 SMN og Den norske UNESCO-kommisjonen også ser verdien i prosjektet og vil støtte arbeidet med utstillingen. Dette gjør at 12 nye lokalmiljøer og dansenettverk, med museet som kjerne, vil få økt danseaktivitet, dansekunnskap og danseengasjement i løpet av de neste tre årene. Kanskje vil det gi en boost til disse miljøene, og en boost til museene om å ta dansen på alvor i sin museumsformidling,” sier prosjektleder Tone Erlien Myrvold.

 
Birthe Mørreaunet Selvaag, rådgiver kunst og kultur ved Sparebankstiftelsen DNB, og Ellen Krageberg, direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

1 million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB:

Birthe Mørreaunet Selvaag, rådgiver kunst og kultur ved Sparebankstiftelsen DNB, og Ellen Krageberg, direktør ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans.

Forrige
Forrige

Påmelding til ildsjelsamling 24.-26. november

Neste
Neste

Seminar: 50 år med vern og formidling av folkemusikk og folkedans