Takk for godt representantskapsmøte

Norsk senter for folkemusikk og folkedans takker for et godt representantskapsmøte på Riksscenen i Oslo, fredag 24. september 2021. Det var utrolig hyggelig å møtes fysisk igjen.

Det ble en innholdsrik dag på Riksscenen med gode, faglige diskusjoner. Siri Mæland og Anette Figenschou presenterte hovedtrekkene og erfaringene fra evalueringen av Bygda dansar, og representantskapet jobbet sammen i grupper for å komme med innspill til hvordan prosjektet kan tilpasses og drives videre.

Årets politikerdebatt var ved Johan Einar Bjerkem (nestleder i Sff), Åslaud Sem-Jacobsen (SP) og Freddy André Øvstegård (SV), og ble ledet av Audun Stokke Hole fra folkemusikk.no. Det ble en god politisk debatt med innlegg og spørsmål fra salen. Noen av temaene for diskusjon var arkiv og formidling, skole og undervisning, DKS, Frifond-ordningene, kultur og frivilligheten, den kulturelle grunnmuren, egna lokaler, regional infrastruktur, Kulturrådet og regionale midler, og en styrket kommune og fylkeskommune.

Under årets representantskapsmøte ble også Fagpublikasjonsprisen 2021 tildelt Dag Vårdal for hans verk «Samværsdansen i Christiania på 1800-tallet». Mer om tildelingen kan du lese her.

Representantskapsmøtet ble avsluttet med en festmiddag på Nedre Foss Gård, der Prisen for folkemusikk og folkedans 2021 ble tildelt Asbjørg og Arne M. Sølvberg for deres mangeårige innsats for folkedansen. Her kan du lese mer om prisutdelingen.

Tusen takk til alle som møtte opp og bidro til at dette ble innholdsrik dag, med politisk debatt, gode diskusjoner og masse innspill om Bygda dansar og prosjektets framtid. Nå er vi klare for å ta fatt på 2022!

Referat fra representantskapsmøtet 2021 vil bli publisert når dette er klart.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 6. tildeling, 5. oktober 2021

Neste
Neste

Fagpublikasjonsprisen 2021 til Dag Vårdal