USN og folkedansmiljøet møter Kunnskapsdepartementet med krav om finansiering av utøvende folkedansstudie

Folkedansmiljøet og Universitetet i Sørøst-Norge møtte i dag statssekretær Oddmund L. Hoel og Siri W. Bogen i fra Kunnskapsdepartementet for å be om at finansiering av et svært nødvendig og etterlengta studietilbud i utøvende folkedans kommer på plass til studiestart i 2023.

Ellen Krageberg, direktør ved Sff, sier at dette er et av de viktigste grepene vi kan og må gjøre nå, for å sikre at en viktig del av den immaterielle kulturarven kan bestå. – Om vi ikke får på plass dette studietilbudet vil det bidra til å svekke folkedansens sjanse til å bestå i våre hjerter, hender, føtter og hoder. Folkedansen er avhengig av at det til enhver tid finnes nok folk som har god nok kunnskap til å utøve, vise frem og lære videre til alle som skal gi arven videre til neste generasjon.

Folkedans- og folkemusikkmiljøet stiller seg bak kravet om finansiering av studieplassene. Tidligere i vår skrev Sff, NU og FolkOrg et brev der de 20 største aktørene i miljøet støttet initiativet disse tre organisasjonene har tatt. Dette brevet er sendt til en rekke sentrale og nasjonale politikere for å informere om behovet. Også statssekretær Odin Bohmann i Kultur- og likestillingsdepartementet og en rekke politikere i fra Telemark, Familie- og kulturkomiteen og Utdannings- og forskningskomiteen har møtt initiativtakerne for å få en presentasjon av hvilke muligheter studiet kan gi til arbeidsplasser, folkehelse og vern og ivaretakelse av kulturarven.

I møtet med statssekretær Oddmund L. Hoel bekrefter han at han ser behovet, og at alt ligger til rette for å sette i gang studiet, men han pekte også på realitetene av det økonomiske handlingsrommet i universitetssektoren, som er veldig lite for tiden.

– Vi føler at vi nådde fram med budskapet, avslutter Ellen Krageberg. – Vi skal fortsette å fortelle om våre behov og vårt ønske. At miljøet og universitetet står sammen om saken gir et godt og troverdig budskap, og kanskje er det det som gjør at vi til slutt får realisert studiet.

Forrige
Forrige

Vel gjennomført festival i Inderøy

Neste
Neste

Små og raske midler 3. tildeling, 7. april 2022