Vel gjennomført festival i Inderøy

Festivalen Folk i Inderøy ble arrangert for første gang 29. mars til 2. april 2022. I løpet av 4 dager var ganger, øvingsrom, danse- og kultursal på AKSET kultur- og skolesamfunn fylt med dansende barn og ungdommer, og man kunne høre vals, reinlender, polka og polsdans fra både unge og voksne dansemusikere.

Arkivformidling Trøndelag og Inderøy kulturskole var initiativtakere til festivalen Folk i Inderøy, og sammen med mange samarbeidsparter innen kommunen og frivilligheten, samt Hilmarfestivalen, ble det holdt både danse-, slåttespell- og sangkurs i lokale tradisjoner. Danserne Embla Olsen og Snorre Kristiansen, folkesanger Eir Vatn Strøm, og felespeller Marit Vestrum var instruktører.

Målsettingen var å gjennom felles opplevelser skape bevissthet og kunnskap om lokal tradisjonsmusikk og -dans, og kulturen som er og har vært knyttet til den. Norsk senter for folkemusikk og folkedans og Arkivformidling Trøndelag hadde det faglige ansvaret, og instruktørene og lærere ved kulturskole og videregående skole fikk tilgang til, og bearbeidet arkivmateriale, som ble brukt under kursene. Lokal tradisjonsmusikk og -dans som samværsform var en grunnleggende idé under hele festivalen, og lørdag kveld var det duket for dansefest på tvers av generasjoner, språk og kulturer. Festen ble en suksess hvor både barn og voksne dansa og spelte sammen. Da man etter festen gikk glad og svett hjem, var det et tydelig ønske om at Folk i Inderøy bør bli et årlig arrangement hvor både unge og gamle møtes og har det trivelig sammen, i den lokale musikken og dansens ånd.

Mer om målsettingen for prosjektet Folk i Inderøy kan du lese ved å klikke på denne lenken.

Forrige
Forrige

Små og raske midler 4. tildeling, 6. mai 2022

Neste
Neste

USN og folkedansmiljøet møter Kunnskapsdepartementet med krav om finansiering av utøvende folkedansstudie