Første Ildsjelsamling med Dansespor en suksess

4.-6. november 2022 arrangerte vi første Ildsjelsamling gjennom folkedansprogrammet Dansespor. Målet med ildsjelsamlingene er å gi kjennskap og kunnskap om folkedans, og vise og legge til rette for attraktiv formidling. Helgen ble fylt med mange kunnskapsrike deltakere som har et brennende engasjement for å få opp danseaktiviteten i sitt lokalmiljø.

Den røde tråden gjennom helgen var at deltakerne skulle begynne å planlegge et prosjekt som hver og en ønsker å gjennomføre i sitt lokalmiljø på sikt. Inne imellom prosjektplanlegging fikk deltakerne tilbud om ulike inspirasjonsaktiviteter, som å dykke ned i arkivet vårt, lære å skrive gode søknader, øvelser i folkedanspedagogikk, og ikke minst utveksle ideer, metoder og andre viktige erfaringer med hverandre. Å bygge nettverk og bli kjent med hverandre på slike samlinger er også et mål, og derfor ville vi la den gode praten gå. Det ble derfor også lagt opp til sosialt samvær begge kveldene, og selvfølgelig spel og dans.

I forbindelse med Ildsjelsamlingen ble det hyret inn tre eksterne mentorer - Gro Marie Svidal, Torill Steinjord og Thomas Nilssen. Både de eksterne mentorene og ansatte ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans veiledet deltakerne under hele samlingen. Dette var også en spennende og ny måte for oss å jobbe på. Med denne arbeidsmetoden og den frie strukturen, fikk deltakerne mulighet til å fokusere på sine ønsker og behov, alt etter hvor langt de var kommet i prosjektplanleggingen.

Dette var vår første samling i den nye folkedansprogrammet Dansespor, og vi er svært fornøyde med gjennomføringen. Samlingen ble raskt fullbooket. Vi er nå i gang med en evaluering av samlingen slik at vi kan gjøre tilpasninger og planlegge for et ennå bedre arrangement neste gang.

Neste Ildsjelsamling holdes i Trondheim 10.-12. mars 2023 og vil være åpen for både nye deltakere og for de som deltok på første samling.

Forrige
Forrige

Innspillmøte hos Trøndelag fylkeskommunes hovedutvalg for kultur

Neste
Neste

Har alle dansa?